Our team

Dr.Georgi Paskov
General manager
Shovon
Dr. Vasil Dimitrov
Trade director
Mugdhau
mag.pharm.Denka Andonova
Warehouse director
Mugdhau
mag.pharm. Anelia Daneva
ZOP services
Mugdhau
mag.pharm Liliya Damyanova
Account manager

Search

Clients

Adv
Adv

Site statistics

  • Visitors : 12
  • Articles : 57
  • Web Links : 9
  • Articles View Hits : 167494

Who is online:

We have 4 guests and no members online

Не ви се спортува? Причината може да са гените

sample

Липсата на желание и изпитването на ужас, когато стане въпрос за физическа активност, не винаги са породени от мързел. Причината за тази реакция се крие в гените, сочат изследователи. 

При повечето хора при тренировка се отделя ендорфин, които повишава настроението и еуфорията и стимулира тялото за извършването на повече физически дейности. При други, обаче задъхването, потенето и натоварването могат да предизвикат различна реакция в мозъка, която да доведе до обратния ефект.
 
В проучването си изследователите установяват, че желанието и търпимостта при прилагането на дадена физическа активност може да е до 50% генетично.
 
На участниците е зададена фитнес програма. След известно време половината от доброволците продължават да се упражняват с желание, докато другата половина се отказват много по-рано от тренировката.
 
Учените обясняват, че при някои хора генетично е заложен по-нисък физически капацитет и понякога дори само готвенето и почистването на къщата може да е достатъчно, за да се изморят.
 
Когато се достигне прага на търпимост и комфорт при изпълнението на физически дейности, избираме да преустановим заниманието и в това няма нищо срамно, обясняват експерти. Едно упражнение е полезно тогава, когато е желано.
 
При генетично заложен нисък физически капацитет се препоръчва прилагането на по-леки физически дейности, като плуване, леко бягане, танци.

News and events

Коремните мазнини могат да бъдат опасни за нашето здраве

Коремните мазнини могат да бъдат опасни за нашето здраве

Коремните мазнини са голям проблем за много хора. Освен, че влияят на добрия външен вид и самочувствието ни, мастната тъкан, която...

Не ви се спортува? Причината може да са гените

Не ви се спортува? Причината може да са гените

Липсата на желание и изпитването на ужас, когато стане въпрос за физическа активност, не винаги са породени от мързел. Причината...

Обвиняват солариумите за всички видове рак на кожата

Обвиняват солариумите за всички видове рак на кожата

Солариумите, които вече бяха обвинени, че улесняват меланома (сериозен злокачествен рак на кожата), увеличават риска и от по-лекат...

Our partners

Phoser
Adv
Adv